Posts

Selamat Hari Raya 2018

assalamualaikum.

Selamat Hari Raya kepada semua. maaf zahir dan batin. tahun ni kami sekeluarga beraya di Kinarut. Kami tidak balik ke Kundang, tahun ini jadual aku kena standby raya. macam2 jadi kat plant waktu musim raya ni. bocor2.
anyway, sempat juga beraya.

Hatta, pagi2 sudah sampai beraya, reza dan isteri dan wan nazrin. terima kasih sudi datang ke rumah.

berbeza dgn tahun2 lepas, tahun ni beraya keluarga kecil.

next year ada lagi raya aidilfitri. bye.

Untuk Anakku... Nur Arissa Aisyah.

Image
Buat anak ku Nur Arissa Aisyah...

semoga menjaga kesihatan, berfikiran matang, dan menyayangi diri sendiri dan keluarga.

Abah always love you.

7 years

Almost 7 yrs i'm not updating my blog. such a long time...

Currently i'm in Sipitang, Sabah. sudah banyak perkara berlalu dlm masa 7 tahun ini. my daughter sudah berusia 9 tahun. sudah 2 company yg dah di lalui. now working with Petronas, my dreams came true.

I have been here almost 4 years, means that i quit TWI in 2014. i will miss all my friend during tenure in TWI. "kaki sembang" pagi sembang, tgh hari sembang, petang sembang, malam pun sembang (wassup). hehehehe...the moments that will not forget.

Sipitang, how long i will be here? not sure yet. i like to be here. but this place very far from my hometown. 2hrs 30 minutes driving from sipitang to kota kinabalu. from kota kinabalu to kuala lumpur another 2 hrs 30 minutes.

p/s nukilan from C-10. wish my family is here.




Pattaya.

next 2 week i will be in Pattaya, Thailand for 1 week. this is my second trip to pattaya.
i hope there will be a lot of interesting things i can do there. i remembered last time i when there, what a beautiful place, have nice beach and lot of tourist.
this time i'm going to jontien beach( spell right?)
same as before, will be there for lecturing.
still remember one phase " good boy go to haven, bad boy go to pattaya" hahahaha... nice?

South Korea.

i'm in korea right now.
ada keje sikit kat sini. kat busan. pertama kali ke korea. hari nie rasa boring pun ada. entah la... dah hampir 2 minggu kat sini. mengajar di Dong eui University.
apa yer nak cerita.

di busan nie, memang metropolitan. semua nya canggih. memang korea nie maju. kadang2 pk balik memang jeles. semuanya moden. mcm mana agaknyer kalau ke jepun.
banggunan tinggi2, dah biasa. kat singapore pun sama. cuma. teknologi diaorang kat sini. mantap. kita cerita lain lak.

kat sini aku tinggal kat toyoko inn hotel. betul2 kat sameyon( ejaan betul ke tidak )
dkt dgn hotel aku mcm2 kedai ada. shopping mall yg paling dekat lotte shopping mall... tapi jarang pegi. aku keje pagi. petang dah balik. nak kuar mlm2 suhu sejuk gak. so kalau lepas makan tu selalu nyer terus balik. kat area nie ada satu kedai makan turkish. nama kedai nyer pamukale. kira ok la, leh makan daging. sedap pun sedap.

aku dtg waktu musim bunga... rasanya la. sebab bunga byk. tak tau lagi bila lagi aku nak dtg sini.…

My daughter...

Image
Askum....

Nur Arissa Aisyah.... my baby girl. sekarang dah 8 bulan , dah mula nak berjalan. sekarang nie nakal betul, ke sana, ke sini. selalu jer nak memanjat. kadang2 tu, badan kita pun dia nak panjat. sekarang menjadi cucu yg paling dirindui oleh tok aki and tok wan. maklum la, cucu sulung.
but i glad i'm a father now. hope she will be a briliant and smart girl.
this week i'm going to batam, indonesia for 3 weeks. maybe there is a new thing there. almost 1 year i'm not visiting Batam. hemm.... what can i do there???

Lama tak tulis...

hello guys! lama tak coret something. now i'm in JB teaching RI. RI mean Radiography intepretation. last month raya... so selamat hari raya kepada semua walaupun lamnat wish. tapi still in mood RAYA. for fasting season, aku selama sebulan kat luar. dua minggu kat vietnam and 2 minggu lagi kat surabaya. kelas tahun nie banyak. but it's good for me... maksudnya $$$$$ ,
so now in jb. next kl then fly again to bandung, indonesia.